ТОП-5 проблемних довгобудів



Фото www.domik.net
 

"Газета по киевски» склала ТОП-5 проблемних будинків столиці, яким може грозити руйнування.

Зокрема до топу увійшли:

1. Багатостраждальний комплекс "Дніпровські вежі" - шість 35-поверхових свічок - на вул. Бальзака при в'їзді на Троєщину не будуються багато років. Дві з них уже перекосилися - відхилення складає близько 10 см. Днями головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявив, що в двох висотках з недобудованого комплексу "Дніпровські вежі" неможливо буде запустити ліфти.

Запустити ліфти неможливо, навіть якщо них добудують, тому що через тривалий простій будинку перекосилися.

2. Ул. Ірпінська, 69б (Святошин). Будинок цілком готовий до здачі, немає тільки тепла. Як розповів нам один їхній інвесторів, Андрій Рудий, у такому стані будинок стоїть вже півтора року, але забудовник здавати його в експлуатацію не збирається.

3. Ул. Здолбунівська, 13, на Позняках. У 2007 році будівельники оперативно "вигнали" 22-поверховий каркас, останні роки - тиша.

4. Будинок на вул. Борщагівській, 208. З 2003 року об'єкт переходить з рук у руки до різних забудовників, але на терміни здачі це не впливає.

5. Комплекс на вул. Родини Сосніних, 4а. Будівництво завмерло ще до кризи, забудовник оголошений банкрутом. Директор компанії затриманий у 2009 році за обвинуваченням у будівельному шахрайстві, коли він продавав ті самі квартири різним покупцям. У міжнародному розшуку він був біля року. Справу розслідує Генпрокуратура.

Перелік подібних адрес нараховує десятки будинків, зазначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ