Попов попросить грошей у світових банків на тепло


Голова КМДА Олександр Попов збирається залучити інвесторів до модернізації теплопостачання Києва.

Про це він заявив на нараді в Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, обговорювались питання розробки проекту схеми теплопостачання у Києві і розробки програми модернізації системи теплозабезпечення міста із використання енергозберігаючих технологій.

Як зазначив Попов, усі без винятку тепломережі міста потребують термінової реконструкції. Про це свідчить чітка динаміка зростання кількості аварійних пошкоджень, яка щороку збільшується в середньому на 15%.

Наразі понад 51,5% обладнання і трубопроводів теплових мереж виробили свій нормативний ресурс, близько 90% трубопроводів теплових мереж прокладено за застарілими технологіями, близько 70% теплових пунктів експлуатуються понад 25 років.

Тому розробка схеми теплопостачання у місті стала одним із пріоритетів для київської влади, адже саме даний документ є базовим для розробки програми модернізації системи теплопостачання у Києві.

Також Олександр Попов, зазначив, що невід‘ємною частиною вирішення питання теплопостачання є розробка комплексної програми енергозбереження, яка б охоплювала усі райони міста.

Особливу увагу Олександр Попов звернув на необхідність використання альтернативного палива. "Я переконаний, що питання модернізації існуючих об'єктів системи теплопостачання необхідно розглядати, перш за все, із точки зору залучення альтернативної енергетики", - зазначив Попов.

Окрім того, в ході наради Голова КМДА наголосив, що до реалізації програми модернізації системи теплопостачання необхідно залучати інвесторів та партнерів. "Ми маємо у найближчий час розпочати консультації із Світовим банком та Європейський банком реконструкції і розвитку із цього питання", - зазначив Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ