Київ не досяг епідемічного порогу по грипу


Показник захворюваності на грив та ГРЗ в Києві нижче епідемічного порогу на 20%.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За минулий тиждень у Києві зареєстровано 26 тис. 944 хворих на грип та інші ГРЗ (з них 18 тис. 281 - дітей). Захворюваність, у порівнянні з попереднім тижнем, збільшилась на 16,9%, але епідпоріг не перевищено. Показник захворюваності нижче епідпорогу на 20%.

"Дивлячись на динаміку захворюваності, можна прогнозувати, що карантину вдасться уникнути, і ми увійдемо у нормальний канікулярний період", - зазначила начальник Головного управління охорони здоров'я КМДА Раїса Мойсеєнко.

Разом з тим вона підкреслила, що залишаються актуальними заходи імунопрофілактики. Триває щеплення проти грипу, яке проводиться за рахунок державних коштів для незахищених груп населення (дітей та персоналу дитячих будинків і притулків для неповнолітніх, шкіл-інтернатів, літніх людей, що проживають в будинках для осіб похилого віку, інтернатах та персоналу цих закладів).

Окрім того в Києві на базі лікарняних закладів працюють 11 пунктів щеплень, де бажаючі можуть пройти вакцинацію від грипу за власні кошти (вартість вакцини біля 80 грн., сама процедура - безкоштовна). На сьогодні у таких пунктах зробили щеплення близько 80 осіб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ