Троє киян замерзло на смерть. Влада просить не пити і не потіти



фото з mediaport.ua

З 1 грудня по 13 грудня від переохолодження та обмороження на вулиці постраждало 34 особи.

За цей період зареєстровано 3 смертельних випадки, повідомляє прес-служба КМДА.

За останні чотири доби (з 10 по 13 грудня) у лікувальні заклади Києва були доставлені з діагнозом "обмороження" та "переохолодження" 14 осіб.

Одна людина померла від переохолодження до приїзду швидкої допомоги. Чотири постраждалих під час госпіталізації перебували у стані алкогольного сп'яніння. Усім особам надано невідкладну медичну допомогу.

Зважаючи на ці факти, Головне управління охорони здоров'я закликає киян бути особливо уважними до свого здоров'я та здоров'я своїх близьких і пам'ятати, що відмороженню сприяють підвищена вологість повітря, вітер, мокрий одяг та взуття, пітливість ніг, тривале перебування у нерухомому стані, втома, недостатнє харчування, ослаблений хворобою імунітет, тісні одяг і взуття.

Одним з факторів, який сприяє відмороженню та збільшує вірогідність летальних випадків є сп'яніння.

При перших ознаках переохолодження та обмороження - тремтінні, в'ялості, сонливості, зміни на блідий кольору шкіри, поколювання та оніміння у місці пошкодження - потерпілого необхідно зігріти та негайно звернутися до лікувального закладу.

Відморожені ділянки тіла не можна зігрівати гарячою водою, за допомогою опалювальних приладів, або ж змазувати жиром і мазями.

При будь-якому ступені відмороження необ­хідно оперативно звернутися до лікаря.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ