У Києві сьогодні почнуть продавати ялинки


 

14 грудня 2010 року, у стаціонарних закладах торгівля та на ринках столиці почнуть продавати натуральні ялинки, піхти та сосни.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Цьогоріч таких точок продажу у Києві буде 194, що на 35% більше, ніж попереднього року.

За інформацією управління, кияни та гості міста можуть придбати новорічні ялинкові та карнавальні прикраси, а також штучні ялинки у 402 спеціально виділених секціях, відділах, куточках у підприємствах торгівлі столиці, що більше, ніж у 2 рази до попереднього року. У 257 з них продають штучні ялинки, що на 115 одиниць більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, ялинкові та карнавальні прикраси, новорічні подарунки та натуральні ялинки продаватимуться на щотижневих районних ярмарках з продажу сільськогосподарської та плодоовочевої продукції.

Столична влада врахувала побажання Київського еколого-культурного центру та дружини охорони природи "Зелене майбутнє" стосовно обмеження продажу натуральних ялинок у столиці України, і другий рік поспіль їх санкціонована реалізація в місті буде здійснюватись лише в стаціонарних закладах торгівлі та на ринках міста.

Прогнозовано ціна у 2010 році залишиться на рівні минулого року. Головне управління рекомендує продавцям натуральної ялинкової продукції застосовувати торговельну націнку не вище 30% до оптової ціни.

Щосезону в Києві реалізується в середньому 100-110 тисяч натуральних ялинок, піхт та сосен.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ