Попов вкрутить 30 тонн лампочок. Фото новорічної ілюмінації

14.12.2010  10:30

1 2 3 4 5 6 7

Київська влада презентувала проект ілюмінації, яка з'явиться в місті до Нового року.

Оснащення міста відбудеться в рамках "соціальної програми "Новий рік у Світлому місті".

"Цьогорічна ілюмінація на Майдані Незалежності та Хрещатику складається із 10 тисяч світлодіодних гірлянд із 1,5 млн. лампочок загальною довжиною 150 км та вагою у 30 тонн. Незважаючи на такий величезний обсяг святкового освітлення, воно є надзвичайно енергозберігаючим - всього 80 кВт/годину, що в десять разів економніше, ніж будь-який попередній варіант ілюмінації", - повідомляє прес-служба КМДА.

Програма "Світле місто" поєднує у собі серію святкових заходів: новорічний ярмарок, урочисте засвічення Новорічної ялинки, Новорічну ніч на Майдані Незалежності, святкування Старого Нового року та Водохреща.

Так, 17 грудня 2010 року на святі "Ялинко новорічна, засвітись вогнями!", на якому передбачається присутність президента України Віктора Януковича, інших офіційних осіб, керівників міста, почесних гостей, планується засвітити головну новорічну ялинку та презентувати киянам нову святкову ілюмінацію.

Крім того, у цей день відбудеться урочисте відкриття благодійного різдвяного ярмарку на центральній площі столиці.

Також 19-го грудня до столиці України прибуде символ Новорічного Світла - посох Святого Миколая, вогники від якого помандрують далі у кожен район міста. Кульмінацією свята стане акція подяки "Діти України Святому Миколаю" на Майдані Незалежності. У концерті візьмуть участь понад 130 дітей із кращих колективів України та творчі колективи української діаспори.

"Цього року планується унікальна програма Новорічної ночі. Зокрема за кілька годин до настання Нового року розпочнеться маскарадна хода від Бессарабської площі до Майдану Незалежності. Долучитись до урочистої ходи може кожен бажаючий", - зазначили у КМДА.

При собі варто мати предмет, що світиться (ліхтарик, паличка, будь-який інший сувенір). Адже світло кожного допоможе "засвітити Майдан".

Ключовим елементом свята - "Новорічна ніч на Майдані" - стане грандіозне світлове шоу, що об'єднає лазерні технології, ЗD відео-проекцію та феєрверк. У святковому концерті візьмуть участь популярні артисти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ