Лікарі з інституту Шалімова просидять у СІЗО ще місяць


Трьом лікарям Інституту Шалімова, яких підозрюють у незаконних операціях з пересадки нирок, продовжили термін перебування у Лук'янівському СІЗО ще на один місяць - до 13 січня.

Таке рішення прийняв Голосіївський суд Києва, пише "Сегодня" з посиланням на адвоката хірурга Владислава Закордонця Марію Самбур.

"Суддя Тетяна Шевченко задовольнила клопотання прокуратури про те, що Закордонець і двоє анестезіологів вчинили тяжкий злочин і діяли в складі організованої групи, тому повинні залишитися в СІЗО", - сказала адвокат.

При цьому, додала вона, аргументи в захист медиків не брали до уваги, а клопотання про зміну запобіжного заходу на звільнення під заставу навіть не розглядалося.

"Природно, буду подавати апеляцію". - сказала Самбур.

За її словами, у залі засідань суду було чимало пацієнтів Інституту Шалімова і їхніх родичів, стурбованих тим, що у відділенні трансплантації нирки планові операції як і раніше не проводяться.

Однак слідчий, що розслідує справу "чорних трансплантологів" висловив побоювання, що затримані, якщо їх відпустити під заставу або підписку про невиїзд, можуть зникнути.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ