БЮТ вимагає перевірити столичні школи


Фракція БЮТ у Київраді ініціює створення Тимчасової контрольної комісії щодо перевірки діяльності навчальних закладів міста.

Необхідність створення комісії полягає в існуючих проблемах навколо орендних відносин та якості харчування дітей у навчальних закладах Києва, заявила голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова.

"Враховуючи  численні порушення якості харчування між навчальними закладами Києва, нашим обов'язком є перевірити виконання висловлених батьками дорікань. Важливо саме зараз провести роботу комісії, оскільки відбувається формування бюджетів держави і міста. Система харчування має бути прозорою та рівноцінною в усіх школах столиці, а не на Печерську - йогурти, а в Дніпровському районі - компот із сухофруктів", - заявила Меліхова.

Депутат нагадала, що ситуація з харчуванням у київських школах загострилася навесні цього року, коли завершилася прокурорська перевірка, яка виявила низку порушень. Крім того, у вересні було відмінено додаткове вітамінізоване харчування.

"Другим завданням комісії є проведення моніторингу міських навчальних закладів на предмет орендування в них приміщень. Якщо раніше здавання в оренду приміщень шкіл і садочків дещо допомагало закладам існувати, то на сьогодні комерційні структури, що винаймали приміщення, претендують на них і навіть виграють у протистоянні", - сказала Меліхова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ