Колишній депутат та чиновник КМДА організували контору з підробки документів


Столичні правоохоронці викрили злочинну групу, організовану колишнім депутатом Деснянської райради.

Про це на брифінгу у четвер заявив директор Департаменту зв‘язків з громадськістю МВС Дмитро Андреєв, повідомляє прес-служба МВС.

До складу ОЗГ увійшли також колишні помічник депутата та заступник начальника департаменту КМДА.

Зловмисники незаконно брали великі суми коштів (від 5 до 60 тисяч доларів) у суб'єктів господарювання та надавали підроблені документи на право розташування ларьків на території Деснянського району Києва.

З метою реалізації своїх корисливих намірів учасники ОЗГ на території дитячого садочка відкрили  офісне приміщення, так звану громадську приймальню колишнього депутата.

У тому приміщенні проводилися переговори з підприємцями, які хотіли отримати дозвільні документи на розміщення МАФів та відповідно позитивне рішення щодо цього сесії Деснянської райради.

Про те, що надані дозволи на встановлення ларьків є фіктивними, підприємці навіть не здогадувалися. 

На теперішній час оперативниками  задокументовано майже 20 епізодів незаконної діяльності групи шахраїв.

Відносно фігурантів слідчим відділом УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

Слідство триває.

МВС звертається до підприємців, які постраждали від дій шахраїв, надати відповідну інформацію до столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ