Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4cff381a509bd/
Українська правда
Київ

"Київенерго" погасила частину боргу за газ і вже прогнозує новий

08.12.2010  08:47

6 грудня АК "Київенерго" перерахувала 457 мільйонів 753 тисячі 438 гривень ДК "Газ України" за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії.

Про це заявив фінансовий директор "Київенерго" Михайло Уткін, повідомляє прес-служба компанії.

"Черговий раз, тільки-но ми отримали кошти від КМДА, одразу переказали їх на рахунки "Газ України"", - сказав він.

Водночас Уткін додав, що питання постійного накопичення боргу залишилось відкритим, оскільки щодоби компанія споживає "теплового" газу на 20 мільйонів гривень.

"З них приблизно половина - це кошти, які мають компенсувати компанії через встановлені неринкові тарифи на тепло для населення. Тож за нашими підрахунками, вже до кінця року сума по компенсації зросте до 1 мільярда гривень", - сказав фіндиректор енергокомпанії

У прес-службі компанії наголосили, що з урахуванням розрахунків за спожитий газ для виробництва теплової енергії заборгованість "Київенерго" перед газовиками становить 709 мільйонів 390 тисяч  гривень.

"Враховуючи оперативні дані по проведеним розрахункам, борг бюджету з різниці тарифів,  що виникла до 1 грудня 2010 року, становить 775мільйонів 107 тисяч гривень", йдеться в повідомленні.

Як відомо, 1 грудня голова КМДА Олександр Попов заявив, що після сплати боргу у 500 мільйонів гривень міська адміністрація більше не нестиме відповідальність за сплату різниці в тарифах.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.