Київрада дала 11 мільйонів московському патріархату



Фото Сегодня
Депутати Київради виділили 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ (МП) біля станції метро "Либідська".

Рішення про виділення грошей з міського бюджету було внесено "з голосу"  головою постійної комісії Київради з питань бюджету Романом Ярошенком, пише "Дело".

За словами депутата Київради від Блоку Кличка Наталі Новак, зроблено це було на прохання секретаря міськради Олеся Довгого.

"Я думаю, що до Довгого звернулися вищестоящі особи, тому що держава серйозно зайнята опікою цього проекту", - сказала депутат.

Водночас вона висловила подив, як можна виділяти такі кошти в той час, як місто не розрахувалося за різницю в тарифах, не оплачене навчання дітей-сиріт, а в школах частково припинили фінансування харчування.

Як відомо, земельна ділянка у майже 4 га для будівництва кафедрального собору була виділена київською владою в 2007 році.

Тоді ж разом з митрополитом Володимиром наріжний камінь нового собору закладали президент Віктор Ющенко, прем'єр Віктор Янукович і мер Леонід Черновецький, який пожертвував 5 кг сухозлітного золота на куполи.

Свято-Воскресенський собор повинен стати найвищим у Європі православний храм Святого Воскресіння (запроектована висота 120 м).  

Церковний комплекс матиме площу 22 тисячі кв. м. У ньому, крім собору на 5 тисяч парафіян, запроектована резиденція митрополита, численні офіси, гімназія, духовно-просвітницький центр, готель для прочан, телестудія, конференц-зал на 1 тисячу осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.
ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ