Черновецький подарував Довгому мільйон доларів



Довгий дуже зрадів мільйону. Фото "Сегодня"
Мер Леонід Черновецький подарував на весілля секретареві Київради Олесю Довгому і його дружині Катерині Ілляшенко один мільйон доларів.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на самого Довгого.

"Відповім коротко: так, мер стримав слово. Ми з Катею не хотіли афішувати цю тему, оскільки вирішили, що всі гроші, подаровані нам Леонідом Михайловичем (за винятком 5%-ного податку - а це 50 тисяч доларів, які будуть сплачені в бюджет), а також частина наших сімейних заощаджень, підуть на благодійність", - сказав секретар Київради.

За інформацією видання, мер прийшов на весілля Довго з договором дарчої на ім'я Катерини Ілляшенко.

За словами одного з гостей, Черновецький мав з собою пакет, який вручив молодятам.  

Ймовірно, у цьому кульку й були обіцяні гроші. Принаймні, за словами працівника банку, що працює з валютою, Антоніни Борисенко, $1 мільйон цілком може поміститися у великий пакет: "Це 100 стандартних пачок по $10 тисяч. Якщо врахувати, що пачка важить 100 грамів, то мільйон - це 10 кг".

Тепер сім'я Довгого та Ілляшенко обіцяє заснувати свій сімейний благодійний фонд, який займатиметься підтримкою молодих родин.

Зараз фонд проходить реєстрацію, а програми - розробляються. Почнуть із Дніпровського району, у якому й розписалися молодята і який є одним з найбільших і соціально незабезпечених районів Києва

"Фонд буде прозорим. Ми хочемо доручити фінанси одній з відомих аудиторських компаній", - сказав Довгий.

Як відомо, 2 роки тому взимку мер заявив, що подарує мільйон тому, хто знайде наречену для Довгого.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ