Мерія обіцяє, що в наступному році заторів буде менше



Фото ТСН
Київська міська державна адміністрація планує в 2011 році ввести в експлуатацію систему управління дорожнім рухом (АСДУ), що дозволить значно зменшити кількість пробок на дорогах столиці.

Про це на прес-конференції 3 грудня заявив начальник Головного управління транспорту й зв'язку КМДА Євгеній Водовозов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день уже виконана значна частина робіт зі створення системи управління дорожнім рухом", - сказав він.

Зокрема, за словами Водовозова, побудовано відповідний центр на вул. Богдана Хмельницького, закуплено частину устаткування й програмного забезпечення, встановлені відеокамери спостереження на перехрестях.

Водовозов додав, що загальна вартість першого етапу створення цієї системи становить більше 100 мільйонів гривень, з них уже освоєне 49 мільйонів.

Він відзначив, що найдорожча частина робіт - підведення оптоволокна до кожного перехрестя.

Водовозів підкреслив, що введення в експлуатацію системи управління дорожнім рухом дозволить значно впорядкувати дорожній рух.

Так, за його словами, один адаптивний самостійний світлофор може розвантажити перехрестя на 12-24%. При цьому такий світлофор повинен бути сполучений із системою інших світлофорів, які спільно можуть регулювати потік транспорту, розвантажуючи окремі маршрути.

Як відомо, у лютому 2007 року Київрада затвердила програму розвитку автоматизованих систем управління транспортом Києва (АСУТ) на 2007-2009 роки.

У червні 2008 року тоді заступник мера Денис Басс заявляв, що проект АСДУ спеціалізованою державною експертною організацією "Київдержбудекспертиза" і що тривалість будівництва системи складатиме 1 рік.

Також Басс заявляв, що до серпня 2009 року буде завершено введення автоматизованої системи диспетчерського управління на всьому рухомому складі наземного громадського транспорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ