Закон про заборону рубати дерева в Києві не принесе результату?


Адвокат Андрій Нечипоренко прогнозує, що прийнятий Верховною радою закон про мораторій на вирубку зелених насаджень у Києві упродовж наступних 5 років не буде виконуватися.

Про це повідомляє сайт адвокатської компанії "Наталія Субота і партнери".

"Закон хороший, норми в ньому прописані схвальні, але щодо його виконання немає ніякої впевненості. Справа в тому, що закон не вносить будь-яких корективів до Кодексу України про адміністративні правопорушення та до Кримінального кодексу. Тобто немає механізму відповідальності за невиконання норм закону", - сказав адвокат.

Він нагадав, що і раніше були статті про незаконну порубку, про захист рослин, але застосувати існуючі норми на практиці було досить непросто, а винуватці, зазвичай, часто відбувалися маленькими штрафами, які підприємців не лякають.

"Якби новий Закон встановив адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення цього закону, або запровадив інший реалістичний механізм контролю за його виконання, тоді це було б дієвіше", - сказав Нечипоренко.

Наразі ж, за словами адвоката, у підприємців залишається можливість діяти всупереч закону і не нести за це серйозної відповідальності.

"Закон декларує гарні речі, в цьому плюс. Але це тільки декларація. І такий мінус, який нівелює цей плюс. Депутати нічим не ризикували, голосуючи за закон", - додав Нечипоренко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ