За рік у Києві відкриють 100 нових амбулаторій


Київська міська влада має намір відкрити близько сотні нових амбулаторій сімейної медицини у 2011 році.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді" заявив голова КМДА Олександр Попов.

"У наступному році ми відкриємо близько ста нових амбулаторій. Кожна така амбулаторія буде обслуговувати 3,5 - 4 тисячі людей", - сказав він.

За словами Попова, реалізація цього проекту дозволить не тільки значно підвищити якість медобслуговування киян, але й оптимізувати витрати коштів з міського бюджету на медицину.

"Перевага такої системи полягає в тому, що сімейний лікар буде одержувати заробітну плату за здоров'я людей. Фінансування цього доктора буде залежати від того, наскільки ефективно він буде застосовувати правильне лікування, профілактичні програми, проводити огляди", - сказав голова КМДА.

"У випадку неякісного лікування ці кошти будуть вертатися в бюджет. Таким чином, лікар буде мотивований і зацікавлений у результатах своєї роботи", - додав чиновник.

Крім того, за його словами, влада має намір навести порядок у системі медикаментозного забезпечення населення. Зокрема, щодо надання безкоштовних ліків пенсіонерам.

"З 1 січня ми почнемо роботу із забезпечення людей пенсійного віку, що потрапили в лікарню, безкоштовними медикаментами. Контроль за цим процесом буде автоматизованим і дуже ефективним. Це відразу ж знизить ціни на лікування й дасть можливість зробити його більше ефективним, ніж раніше", - сказав Попов.

Він додав, що такою програмою зможуть скористатися всі бажаючі, якщо платитимуть внески у лікарняну касу.

"Для цього треба звернутися в лікарняну касу, написати заяву, внести 10 гривень вступного внеску й три місяці платити по 30 гривень щомісячного внеску. Після цього можна на солідарній основі одержати необхідну кількість медикаментів для лікування", - сказав Попов.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ