Майно столичних районів передадуть у власність міста


Київрада прийняла рішення про передачу комунального майна, що перебувало у власності районів, у власність міста.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 2 грудня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Об'єктам комунальної власності міста буде передане все майно районів, зокрема, житлові будинки, школи, адміністративні будинки.

Спочатку передбачалося, що договори оренди, які були укладені на підставі рішень районних рад, повинні бути перезатверджені Київрадою з відповідним переоформленням у головному управлінні комунального майна.

Разом з тим депутати Київради від фракції Блоку Черновецького наполягли на тому, що договори оренди, укладені на підставі рішень райрад, термін дії яких не завершений, залишаються діючими й підлягають реалізації.

Також є діючими і підлягають виконанню рішення райрад про приватизацію об'єктів, на підставі яких процес приватизації не був завершений.

За словами депутата фракції "Республіка Київ" у зв'язку із ліквідацією райрад до комунальної власності столиці передається усе майно районів - не лише будівлі, але й сміттєзбірники, принтери, комп'ютери, мобільні телефони і навіть друкарські машинки.

"Передаються також сміттєзбірники і лавочки у парках та на дитячих майданчиках. Деякі райони, як, наприклад, Голосіївський, ще й стежки у парку передають, а Деснянський - декілька дерев, зокрема вишню і клен", - повідомив депутат.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ