Маршрутки у Києві хочуть замінити великими автобусами



Фото afp.com.ua
Київська міська адміністрація має намір замінити столичні маршрутки великовантажним транспортом, щоб подолати транспортні проблеми міста.

Про це в інтерв'ю "Комерсанту" заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Ми бачимо, що по проспекту Перемоги проходять 12 маршрутів міського транспорту. Це недоцільно! Маршрут повинен бути один, з великовантажним транспортом, відповідати прийнятим стандартам і надавати якісну послугу", - сказав чиновник.

При цьому він додав, що перевізника на маршруті буде визначено під час конкурсу, в якому зможуть взяти участь як державні, так і приватні підприємства.

"Хто на маршруті буде працювати - державне або приватне підприємство - варто визначати на конкурсі. Але не повинні сім приватних компаній ходити по одному маршруту, заважаючи один одному", - сказав Крамаренко.

Також місто планує розробити план розв'язок та "нормальну транспортну схему міста".

"Ще одна проблема - відсутність нормальної транспортної схеми міста. Її необхідно замовити в найкоротший термін, залучивши європейські інститути. Завантаженість транспорту й обсяг трафіку на одиницю населення, скажемо, у Мюнхені або Відні набагато вищі, ніж у Києві, але пробок там немає", - сказав він.

Транспортна схема міста, за словами заступника голови КМДА, буде розроблена до березня-квітня 2011 року.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ