У столиці пройде "Свічкова хода" на підтримку людей з ВІЛ/СНІДом


3 грудня в рамках відзначення Всесвітнього дня солідарності та підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, у Києві відбудеться щорічна широкомасштабна акція "Свічкова хода". 

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

З 16.30 до 18.00 поблизу центрального входу до Палацу "Україна" молодь, волонтери, патронажні сестри Червоного Хреста, представники благодійних організацій та усі бажаючі викладуть запалені свічки у формі "Червоної стрічки" – символу взаєморозуміння та підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНДом.

Після цього пройде благодійний гала-концерт "Не дай СНІДу шанс".

Головна мета акції – об’єднання і порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, формування толерантного ставлення до них та привернення уваги громадськості, у першу чергу, молоді та представників влади, до епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.  

Адже темпи зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні є одними з найвищих у світі, і, починаючи з 1994 року, щорічно збільшуються на 25-30%. 

Фахівці прогнозують, що за таких умов до 2014 року ВІЛ-позитивний статус матимуть до 800 тисяч українців, тобто до 3,0-3,5% дорослого населення, а смертність від СНІДу становитиме третину серед причин смертності всіх чоловіків віком 15-49 років і майже 50% жінок цієї вікової групи. 

За офіційними даними у 2009 році в Україні щодня діагноз ВІЛ-інфекція встановлювали у 54 людей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ