Генпрокуратура повернула "Київміськбуду" частки у чотирьох "дочках"


Генеральна прокуратура заявляє про відновлення часток АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" у компаніях ВАТ "Домобудівний комбінат №4", ВАТ "Київоздоббуд", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Київміськбуд №3".

Як відомо, раніше акції цих компаній були розмиті в ході додаткових емісій акцій цих підприємств, пише "Дело" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"З метою захисту інтересів територіальної громади міста Києва голові комісії на свідоцтва про реєстрацію додаткових емісій зазначених суспільств внесені протести, які розглянуті й задоволені, незаконні свідоцтва анульовані. Холдингу, власником 80% акцій якого є Київрада, повернуті корпоративні права на зазначені підприємства", - повідомляє прес-служба відомства.

Раніше Генпрокуратура заявлаля про виявлені порушення законодавства при реєстрації додемісій акцій ВАТ "Домобудівний комбінат №4", ВАТ "Київоздоббуд", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Київміськбуд №3", що привело до скорочення часток АТ "ХК "Київміськбуд" у зазначених компаніях у шість і більше разів.

Відповідні протести на адресу Держкомісії по цінних паперах і фондовому ринку України Генпрокуратура винесла 8 листопада 2010 року.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ