БЮТ вирішив розібратися у стосунках Київради і "Київенерго"


У взаємовідносинах Київської міської ради та АЕК "Київенерго" розбереться Тимчасова контрольна комісія.

Відповідне розпорядження підписав секретар Київради Олесь Довгий, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами голови комісії, бютівця Миколи Лук'янюка, необхідність таких дій покликана тим, що  "Київенерго" ігнорує інтереси громади.

"Про це свідчать нещодавні приклади: несвоєчасне забезпечення теплом споживачів Києва, прориви тепломереж, наслідком чого є підмиви асфальтового покриття, затоплення і навіть летальні випадки серед киян", - сказав депутат.

Лук'янюк вбачає головну причину безцеремонності дій з боку "Київенерго" у монополізації ринку та не можливості Києва контролювати і впливати на діяльність компанії, оскільки місто не володіє її акціями

"Столиця стала заручником "Київенерго" і фактично працює лише на інтереси компанії: тарифи для киян не прозорі, влада й досі продовжує відшкодовувати з міського бюджету необґрунтовану різницю в тарифах, не відбувається модернізація мереж, для компанії відводяться значні ділянки землі. Натомість "Київенерго" лише за третій квартал цього року отримує мільярдний прибуток", - сказав Лук'янюк.

Депутат зазначає, що найкращим варіантом для забезпечення інтересів міста було б повернення акцій "Київенерго" у власність міста.

Одним зі шляхів їх отримання є передача контрольного пакета акцій, який належить державі, Києву, сказав бютівець.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ