Мерія хоче розбудовувати Київ за китайські гроші?


Представники Київської адміністрації та Державного експортно-імпортного банку Китаю обговорили питання економічної та інвестиційної співпраці між Києвом та Пекіном.

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Руслана Крамаренка з головою Ексімбанку КНР Лі Жогу у п'ятницю, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема говорили про проекти в галузях транспорту, розвитку житлово-комунального господарства та будівництва об'єктів соціальної інфраструктури.

За інформацією прес-служби мерії, китайській делегації презентували основні напрямки, за якими Київ планує залучати приватні інвестиції.

Зокрема, реконструкція системи очисних стоків (вартість проекту $750 мільйонів), програма з переробки твердих побутових відходів ($500 мільйонів), будівництво ТЕЦ на відновлювальних джерелах ($450 мільйонів), будівництво четвертої лінії метро ($700 мільйонів), перехоплюючих транспортних терміналів та паркінгів ($45 мільйонів), будівництво двох підземних тунелів (1,3 та 1,7 мільярда євро).

Крамаренко зазначив, що міська влада зацікавлена у плідній співпраці та використанні досвіду і можливостей Ексімбанку КНР.

Лі Жогу у свою чергу висловив готовність вже з наступного тижня почати перемовини з міською владою та зазначив, що у китайської сторони є можливість інвестувати.

"Ми маємо чітко знати, що ми матимемо на фініші, і тоді готові вже з 2011 року вкладати кошти, а в 2012 демонструвати результат", - зазначив він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ