У мерії кажуть, що лікарні готові до епідемії грипу


Столичні медики готові до роботи в умовах сезонного підвищення захворюваності населення на грип та ГРЗ.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, визначено стаціонарні лікарні, до яких госпіталізовуватимуть хворих з тяжким перебігом грипу та інших ГРЗ з ускладненими формами.

Госпіталізація хворих з тяжким перебігом грипу та інших ГРЗ з ускладненими формами захворювань здійснюватиметься в інфекційні відділення міських клінічних лікарень №4 (на 80 ліжок) і №9 (на 65 ліжок) та у Київську міську дитячу клінічну інфекційну лікарню (на 120 ліжок).

Вагітні з тяжким перебігом грипу будуть госпіталізовані до інфекційного акушерського відділення Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини (35 ліжок).

У разі необхідності планується перепрофілювати соматичні відділення під інфекційні у 5 лікарнях: №2 (3 терапевтичні відділення на 160 ліжок),  №4 (терапевтичне відділення на 100 ліжок), №9 (терапевтичне відділення на 55 ліжок), №2 (в інфекційному відділенні - 35 ліжок, в соматичному - 40 ліжок), Дитячої лікаорні №9 Подільського району (загальносоматичне відділення на 30 ліжок).

У лікарнях створено запас засобів для лікування хворих на грип та інші ГРЗ, дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту медичних працівників.

"Запасу медикаментів, що є в лікувально-профілактичних закладах, вистачить орієнтовно на 2 місяці. Запас противірусного препарату "Таміфлю" перевищує річну потребу - цього медикаменту вистачить орієнтовно на 2-3 епідемічних періоди", йдеться в повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ