Вибори в Києві повинні пройти в два тури?


Оптимальним варіантом для Києва можуть стати вибори в 2 тури або вибори за партійними списками.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Бондаренко.

"Вибори мера у два тури. У першому могло б бути навіть 100 чи 200 кандидатів. А тоді лишаються двоє з найбільшою кількістю голосів. Один стає мером, а другий - секретарем міської ради. Це збалансувало би кадрові питання і змусило би сили, які протистоять у раді, миритися одна з одною", - сказав нардеп.

Іншим варіантом, за його словами, можуть бути вибори за партійними списками, але щоб лідери цих списків були одночасно кандидатами на посаду мера.

"Вибори до Київради можна було б проводити таким чином: політичні партії висувають на певні округи певних людей. Набравши потрібну кількість голосів, партія формує депутатський корпус. Це трохи складніше, ніж сьогоднішня схема закритих списків. Але вона дає можливість рейтингувати людей в середині партії", - сказав Бондаренко.

Водночас він додав, що в міську раду часто йдуть для того, що вирішувати власні бізнесові питання.

"90 відсотків вирішують власні бізнесові питання або беруть участь у "дерибані". Тих, хто реально хоче щось змінити, - відсотків із 10. Цей орган у нинішньому вигляді займається розподілом майна, землі, фінансів. Він втратив свою сутність - нормотворчість. Тому бувають такі масові зради, переходи", - сказав нардеп.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ