Близько 40 столичних чиновників постануть перед судом



Фото vladimir-cccp.livejournal.com
Кримінальні справи проти чиновників київської мерії й керівників комунальних підприємств передадуть у суд уже через тиждень.

А до кінця року в суді опиняться усі справи, порушені проти чиновників КМДА та начальників головних управлінь міліцією, прокуратурою й СБУ - усього близько 40, пише "Сегодня".

За інформацією видання, провина всіх підслідних практично доведена, а збитки, нанесені ними місту, експерти оцінюють у сотні мільйонів гривень.

"За фактами порушень і одержання хабарів чиновниками київської мерії й районних адміністрацій порушено більше 40 кримінальних справ. Жодна з них не "здулася" - вони майже всі вже завершені, частина з них передана в суди, частину справ об'єдналася в нові справи. Частина чиновників під арештом, частина перебуває в розшуку", - сказав екс-віце-прем'єр з силових питань Володимир Сівкович.

За інформацією видання, з тих пір, як за мерію взялися силовики, за кордоном (у Німеччині) перебуває голова земельної комісії Київради Олексій Євлах. Люди з його оточення кажуть, що депутат лікується в приватній клініці від гіпертонії й хвороб хребта.  

Колишній перший заступник мера Денис Басс зараз у Києві, і практично в усіх напрямках, які він курирував, порушені кримінальні справи за хабарництво.

"Однак чи причетний особисто Денис Басс до цих злочинів як куратор цих підрозділів, правоохоронці поки не з'ясували. З'ясовуємо, для цього потрібно час. Від матеріалів про корупцію всі були в шоці", - сказав Сівкович.

Він додав, що немає матеріалів у слідства й по Ірені Кільчицькій, яка курирувала охорону здоров'я, хоча її підлегла Людмила Качурова найближчим часом постане перед судом.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ