Нацрада з питань телебачення виставить на конкурс частоту ТРК "Київ"


Конкурс на частоту, на якій вела мовлення телерадіокомпанія "Київ", буде оголошений у грудні.

Про це на прес-конференції у середу заявив голова Нацради з питань телебачення й радіомовлення Володимир Манжосов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, у першій половині грудня ми цей конкурс оголосимо", - сказав він, нагадавши також, що конкурс буде тривати два місяці.

Водночас заступник голови Нацради з телебачення й радіомовлення Лариса Мудрак відзначила, що консультації з Київською міською державною адміністрацією, що у цей час розраховує свої фінансові можливості, тривають.

Як відомо, 10 листопада Нацрада відмовився продовжити ліцензію ТРК "Київ", оскільки та останнім часом одержала три попередження й один штраф за кількаразові порушення закону України про рекламу.

Крім того, компанія також порушила програмну концепцію мовлення, зокрема, було зафіксоване перевищення кількості релігійних програм.

ТРК "Київ" була створена в 1997 році, як комунальний засіб масової інформації КМДА.

Голова КМДА Олександр Попов повідомив про зацікавленість у продовженні дії ліцензії, однак відзначив, що цього року дефіцит міського бюджету становить 1,7 мільярда гривень, тому про збільшення фінансування телекомпанії поки мова йти не може.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ