Прокуратура натрапила на слід зниклих документів Київради



Фото www.bellona.ru
У правоохоронних органів з'явилися перші успіхи в пошуку зниклих документів на об'єкти комунальної власності Києва, які були приватизовані в 2006 - 2010 роках.

За версією слідчих, автомобіль із пакетом документів міг поїхати у місто Рівне, пише "Дело".

Це стало відомо завдяки появі в справі підозрюваного в причетності до крадіжки джипа "Фольксваген Туарег" депутата Київради, в якому були документи.

Видання відзначає, що цей чоловік у день крадіжки виїхав з Києва (можливо, на вкраденій машині) і прибув у Рівне, де зустрівся з директором станції техобслуговування місцевої СТО "Власт".

За даними прокуратури, на цій станції техобслуговування проводяться "різноманітні технічні операції з різноманітними автомобілями", тому правоохоронці не виключають можливості, що украдений автомобіль пригнали до Рівного, щоб знищити.

Директором СТО "Власт", за даними "Дела",  є житель Рівного Степан Ромчук.

Він також є засновником однойменного приватного підприємства "Фірма "Власт", яка займається оптовою торгівлею хімічними продуктами, виробництвом дерев'яних будівельних конструкцій, технічним обслуговування й ремонтом автомобілів тощо.

Представники Генпрокуратури наприкінці минулого тижня одержали санкцію суду на проведення обшуку в приміщеннях СТО "Власт", автомагазину "Власт", і за місцем проживання директори фірми.

У правоохоронному органі не виключають, що за цими адресами можуть перебувати предмети й документи, які допоможуть слідству. 
 
У вівторок у ПП Фірма "Власт" проводили якась ревізію в офісі, а сам керівник підприємства на роботі не з'являвся, відзначає вилдання.

Як відомо, у березні 2010 року стало відомо про крадіжку джипа "Фольксваген Туарег", що належав секретареві комісії Київради з питань власності, депутатові від Блоку Черновецького Петру Іванову. Разом з машиною зникли й понад 500 документів, пов'язаних з приватизацією майна за останні кілька років.

За інформацією "Дела", 178 украдених приватизаційних справ відносяться до періоду 2009 - 2010 років і ще понад 300 - 2006 - 2010 років.

Приватизаційні документи опинилися в руках Іванова завдяки його листу від 23 березня на ім'я тодішнього начальника Головного управління комунальної власності Києва Анатолія Чуба.

Іванов просив надати на перевірку очолюваної їм тимчасової комісії Київради приватизаційні справи й справи про оформлення права власності на об'єкти, які належать територіальній громаді Києва за період з 2009 по 2010 роки.

Чуб підписав відповідне розпорядження дуже швидко - наступного дня. Аналогічна ситуація відбулася у вересні 2009 року, коли Чуб віддав Іванову приватизаційні справи за 2006 - 2009 роки. 

Депутати Блоку Кличка заявляли, що всі ці справи, кожна завтовшки в кілька сантиметрів, не могли вміститися в автомобілі, як про це говорив депутат Іванов.

Водночас представники опозиції в Київраді взагалі заявляли, що викрадення автомобіля було імітовано, щоб приховати факти незаконних рішень Леоніда Черновецького і його команди, пов'язаних з майном киян. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ