Кличко вимагає аудиту "Київенерго"


Блок Віталія Кличка вважає безпідставними розмови про підвищення тарифів на опалення та гарячу воду і наголошує на проведенні аудиту "Київенерго".

Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко, коментуючи відповідні слова представників АК "Київенерго", повідомляє прес-служба.

"Ні депутати Київради, ні прості кияни так і не отримали від "Київенерго" відповіді, яким чином формуються тарифи в столиці - нам не надають детальної калькуляції, посилаючись на комерційну таємницю. Тож, сьогодні не можна взагалі говорити про будь-яке підвищення тарифів, допоки вони не будуть економічно обґрунтовані", - говорить Віталій Кличко.

Політик наголосив, що для того, щоб визначити оптимальну вартість послуг, необхідно провести комплексний аудит "Київенерго".

"Ми пам'ятаємо, як у 2006 році в їх вартість було закладено експлуатацію баз відпочинку "Київенерго" та інші витрати, які не мають жодного відношення до опалення та гарячої води. Де гарантія, що ситуація не повториться і сьогодні? Адже за чотири роки незалежний комплексний аудит так і не провели", - сказав Кличко.

Окрім того, додав він, варто звернути увагу на якість наданих послуг: "У багатьох будинках ледь теплі батареї, а люди місяцями сидять без гарячої води".

Блок Кличка вимагає від "Київенерго" оприлюднити калькуляцію існуючих тарифів, отримати відповідні висновки Держінспекції з контролю за цінами, Антимонопольного комітету й лише після цього припускати можливість будь-якого підвищення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ