У Києві вилучили 200 тисяч упаковок підробних ліків


Упродовж 2010 року у Києві із обігу вилучено 197 тисяч упаковок неякісних лікарських засобів (262 серії) на загальну суму 2 мільйони 293 тисячі 646 гривень.

Про це заявив депутат фракції "Республіка Київ" у Київраді Олексій Давиденко, інформує прес-служба.

"Нечисті на руку ділки планували заробити понад 2 мільйони гривень на здоров'ї киян і залишитися безкарними, адже за чинним законодавством передбачена занадто лояльна відповідальність за продаж неякісних ліків - штраф до 1,5 тисячі гривень", - наголосив він.

Політик підкреслив, що згідно із Кодексом про адмінпорушення, випуск неякісних ліків карається лише штрафом  від 1 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за торгівлю ними - від 3 до 88 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Давиденко акцентував увагу на тому, що найчастіше підробляються саме ті препарати, які користуються найбільшим попитом - Колдфлю, Флюколд, Мезим, Фестал, Гепабене, Доларен.

"Ми не можемо ризикувати здоров'ям наших співгромадян, особливо зараз, коли підвищується рівень захворюваності на ГРВІ та грип. Ті, хто труїть киян невідомо якими таблетками, мають нести кримінальну відповідальність", - зазначив депутат.

Давиденко запевнив, що Київрада звернеться до депутатів Верховної Ради з проханням запровадити кримінальну відповідальність за виготовлення неякісних ліків та торгівлю ними.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ