Київський ювелірний завод каже, що не причетний до махінацій


Керівництво Київського ювелірного заводу спростовує інформацію про зв'язок працівників заводу з фірмами, які займалися підробкою золотих виробів.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

"Поширена в інтернеті інформація не відповідної дійсності", йдеться в повідомленні.

Консультант з юридичних питань КЮЗу Михайло Потапенко, заявив, що "підприємство працює в правовому полі ... і будучи найбільшим виробником ювелірної галузі України, ми зацікавлені й усіляко допомагаємо розслідуванню справи про контрафактне золото, порушеної в серпні цього року проти "ЮВК-Агат" і "ЮВК-Онікс".

Віна голосив, що з цими компаніями в КЮЗ не було й немає договірних відносин.

"Ніяких кримінальних справ проти компанії і її співробітників не порушено. Що стосується приватизації заводу, то проданий Фондом держмайна він не може бути з простої причини - 100% його акцій перебувають у приватних руках, держава ними не володіє", - сказав Потапенко.

Тим часом голова правління підприємства Євгеній Петренко наголосив, що КЮЗу небайдужа ситуація з можливим контрафактом на ювелірному ринку, тому компанія  розповідає своїм споживачам, як відрізнити підроблений золотий виріб від оригінального, і як саме КЮЗ захищає свою продукцію від підробок.

"На сьогоднішній день підприємство працює в нормальному режимі, активно продовжуємо розширювати свою роздрібну мережу, що складається з більше 140 фірмових магазинів і салонів обміну по всій Україні. Чому в ЗМІ з'явилася така інформація саме напередодні відкриття Міжнародної ювелірної виставки, у передноворічний сезон, - це ми зараз з'ясовуємо", - сказав Петренко.  

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура розслідує махінації с золотими виробами у Київському ювелірному заводі.

У постанові Печерського райсуду від 12 листопада йдеться: "Досудовим слідством встановлено, що службові особи ВАТ "Київський ювелірний завод", з метою .... отримання надприбутків та ухилення від сплати податків ... вступили у попередню змову з службовими особами ТОВ "ЮВК-Агат" та ТОВ "ЮВК-Онікс". Після чого, невстановленими особами виготовлені підроблені державні клейма ВАТ "Київський ювелірний завод", які передані для використання у незаконній діяльності ТОВ "ЮВК-Агат" та ТОВ "ЮВК-Онікс"".

Досудовим слідством було встановлено, що вказані "товариства з давальницької сировини вказаного заводу виготовляли ювелірні вироби, на яких проставлялося клеймо ВАТ "Київський ювелірний завод". Вказані ювелірні вироби, без відповідного оприбуткування реалізовувалися на території України та близького зарубіжжя".  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ