Суд у справі Індила розпочнеться 1 грудня


Деснянський районний суд Києва 1 грудня почне слухання справи в обвинуваченні співробітників Шевченківського районного управління міліції в недбалості, що спричинила загибель київського студента Ігоря Індила.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прокуратуру Києва.

Як відомо, у жовтні прокуратура завершила розслідування справи за фактом смерті студента Індила в Шевченківському райуправлінні міліції.

Дільничний інспектор і інспектор чергової частини Шевченківського РУВС обвинувачуються в перевищенні влади й службової недбалості відповідно (ч.2 ст.365 і ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України), які привели до загибелі студента.

Крім того, прокуратура внесла подання міністрові внутрішніх справ України про усунення причин і умов, які сприяли здійсненню зазначеного злочину. Зокрема, було поставлене питання про відповідальність керівників Шевченківського райуправления міліції.

Як відомо, 26 травня телеканал "1+1" повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. 

Згодом міліція заявила, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції в столиці через те, що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув Індило.

Згодом прокуратура отримала висновок експертизи. Він полягав у тому, що незважаючи на величезну кількість саден і синців, смертельну травму хлопець одержав після контакту з тупим предметом (яким саме, точного визначення немає) за 8-11 годин до смерті.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ