У Києві здадуть перші два будинки, зведені на місці хрущовок



Новий 22-поверховий будинок по вул. Червоноткацькій. У таких будинках 16 квартир отримають відселенці. Інші квартири виставлять на продаж
До кінця року КП "Житлоінвестбуд - УКБ" обіцяє здати два житлових будинки, зведених у рамках реконструкції старих кварталів.

Роботи в одному будинку на вулиці Червоноткацькій майже закінчені, нині працівники підключають комунікації. Іншу висотку добудовують, пише "Газета по-київськи".  

За словами мешканців старих хрущовок, які підлягають знесенню, наразі вони оформляють документи на переселення.

"Говорять, до зими почнуть зносити й наш будинок. Документи на етапі оформлення. Тут у нас газ, колонка. Ми не залежимо від комунальників. У новому будинку електроплити, але відсутнє автономне опалення, яке у нових будинках буде централізованим", - сказала Світлана Дубовенко.

Будинки на перетині вулиць Червоногвардійської й Червоноткацької стали першими й поки єдиними з 25 проектів щодо реконструкції застарілого житлофонду.

Одно-двоповерхові будинки планують знести  
37 житлових одно-двоповерхових будинків і 22 нежитлових на ділянці18,2 га у Соцмістечку планують знести, а на їх місці побудувати 14 висоток заввишки 17-22 поверхи.

Зносити перші двоповерхові будинки у Соцмістечку, побудовані ще полоненими німцями, почали в 2008 році.

Зараз у Києві є 2043 застарілих будинки, у тому числі 931 панельний. Найбільше з них  розташовано в Дніпровському районі (500 будинків).

Реконструкція, а по-простому, знесення, хрущовок заплановане на Лісовому масиві, Микільскій Борщагівці, Відрадному, вулиці Щербакова, Маршала Гречка, Ризькій, Щусєва й Телігі на Сирці, проспекті 40-річчя Жовтня, бульварах Ліхачова й Дружби Народів на Печерську, а також вулиці Осиповського, Западинська й Макіївська на Вітряних Горах.

Комплексна програма реконструкції будинків 1960-х років була розроблена ще 1998 році. За 12 років у києві реконструювали лише 2 будинки.

Як відомо, у Москві за 15 років позбулися 1270 хрущовок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ