Муніципальні кінотеатри виставлять на продаж?


Керівництво 4-х муніципальних кінотеатрах - "Флоренції", "Ленінграду", "Росії" і "Лейпцига" - підозрюють, що ці заклади можуть стати приватними, внаслідок чого підніметься вартість квитків.

Про це пише "Сегодня".

За словами директора "Ленінграду" Ірини Богорської, директорів попередили, що контракти з ними закінчилися, а нових підписувати не будуть.

"Але ж за цей час ми стільки зробили! Перебудували "Ленінград", де була барахолка, церква й гей-клуб. Тепер - найбільший екран, долбі-система, м'які крісла, репертуар, як у приватників, і низька ціна квитків", - обурилася Богорська.

Тим часом голова комісії з культури в Київраді Олександр Бригинець каже, що ситуація з кінотеатрами незрозуміла, і перш ніж щось робити, треба в ній розібратися.

"Головком культури стверджує, що кінотеатри дають у бюджет усього до 1 тисячі гривень, а директори - що по 1-1,5 мільйонів гривень на рік. Із цим треба розібратися. Якщо мета - привести їх до банкрутства, щоб дешево продати, то я буду йти до Попова!" - сказав депута міськради.

За словами заступника мера Олександра Пузанова, поки що ніхто не говорить про зміну власності: "Створена спецкомісія. Вона ухвалить рішення щодо кожного кінотеатру"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ