У Черновецького багато цікавих повноважень, - голова КМДА



Фото з сайту КМДА
Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявляє, що в мера Києва залишилось багато повноважень, що прописано в чинному законодавстві.

Про це він сказав під час прес-конференції у середу, відповідаючи на питання, які функції будуть закріплені за мером Леонідом Черновецьким.

"Це прописано в законодавстві. Є повноваження, які сьогодні чітко визначені за міським головою, є повноваження, які чітко визначені за головою Київської міської адміністрації. Тому я не буду читати лекцію. Треба взяти закон і подивитись».

На прохання журналістів уточнити, чим саме займатиметься Черновецький Попов сказав:

"Міський голова приймає участь в розробці і формуванні, наприклад, міського бюджету, він відповідає за роботу міської ради і таке інше. Тобто повноважень у міського голови дуже багато і дуже цікавих".  

Тим часом нардеп Кирило Куликов (фракція НУ-НС) ініціює подання до Конституційного Суду щодо питання роз'яснення повноважень київського міського голови Леоніда Черновецкого у зв'язку з набранням чинності Конституцією України в редакції 1996 року.

"У Києві обов'язково повинні пройти вибори... Конституційний Суд цю Конституцію (від 2004 року) скасував. Відповідно, те рішення, що стосувалося продовження строків повноважень Черновецького й Київської ради, на сьогоднішній день не має юридичної чинності", - сказав Куликов.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ