Попов скоротить працівників мерії, щоб зекономити 100 мільйонів


Кількість працівників Київської міської державної адміністрації буде зменшена на 115 осіб.

Про це на колегії у середу заявив голова КМДА Олександр Попов.  

"Ми передбачаємо, що структура КМДА буде зменшена приблизно на 115 чоловік. Крім того, у нас будуть зменшені системи управління у районних державних адміністраціях - чисельність управління приблизно на 240 чоловік", - сказав Попов.

Він додав, що також будуть скорочені видатки і  чисельність управлінського персоналу, які пов'язано з ліквідацією територіальних медичних об'єднань (приблизно 280 осіб) та ліквідацією чи реорганізацією комунальних підприємств.

За словами Попова, таке скорочення апарату дозволить зекономити  близько 100 мільйонів гривень щороку.

"Ми сьогодні виходимо на чисельність скороченого персоналу, який фінансується з бюджетної сфери приблизно на 1,5 тисяч чоловік. Якщо ми порахуємо це в бюджетних коштах, то виходить приблизно 80-100 мільйонів гривень щороку", - сказав Попов.

Він додав, що зекономлені кошти можна буде спрямувати на реалізацію проектів соціальної політики в місті.

Водночас, за словами Попова, буде покращено систему управління містом.

"Рік тому система управління працювала дуже неефективно. Не було співпраці з між керівництвом міста та райадмінстраціями. По два роки керівництво міста не спілкувалося з головами районів. Сьогодні в нас таких проблем немає", - сказав голова КМДА.

Він додав, що буде міська влада буде об'єднувати всі громадські організації, зацікавлені в розвитку міста та молодих спеціалістів.  

"Ми відбудовуємо систему управління міста, яка буде ефективною, зрозумілою", - сказав Попов.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ