Попов контролюватиме бюджет, а Черновецький вестиме сесії Київради



Фото з сайту КМДА
Після призначення головою КМДА Олександр Попов отримав не лише нову посаду, а й перебрав на себе всі владні повноваження.

Відтепер він не лише зможе призначати начальників столичних управлінь та підписувати рішення КМДА, Попов контролюватиме розподіл бюджетних коштів столиці.

Натомість звільнений з посади Леонід Черновецький стане при новому начальнику "англійською королевою". Незважаючи на те, що він залишається "народно обраним мером" і головою Київради, вирішувати "співочий градоначальник" вже нічого не зможе.

А зважаючи на те, що в міськраді вже є лояльна до Попова більшість, то фактично і Київрада буде підконтрольна новому голові КМДА.

За інформацією "Газети-по київськи" Попов буде підписувати всі документи і рішення КМДА, взаємодіяти з Кабміном і президентом, призначати й звільняти начальників управлінь, приймати делегації, вітати киян зі святами.

Також голова КМДА готуватиме бюджет і програми соціально-економічного розвитку міста, контролює комунальні підприємства та розподіл бюджетних засобів.

Натомість мер Черновецький скликатиме Київраду і вестиме сесії, підписуватиме рішення міськради, братиме участь у прийомах делегацій, вестиме особистий прийом громадян та вітатиме городян зі святами.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ