"Батьківщина" вимагає негайних виборів мера Києва і міськради


"БЮТ-Батьківщина" виступає за дострокові вибори київського міського голови та депутатів Київради.

Про це повідомляє прес-служба "БЮТ-Батьківщини" у зв'язку зі звільненням Леоніда Черновецького з посади голови КМДА і призначення на цю посаду Олександра Попова.

"БЮТ-Батьківщина" вимагає від Януковича та його більшості у Верховній Раді негайно оголосити дострокові вибори міського голови Києва та міської ради й не підміняти вибір громади призначенням кишенькового адміністратора", йдеться в повідомленні.

Також партія вимагає "припинити гру в наперстки", бо влада має бути зосереджена в руках міського голови, обраного громадою.

"Звичайно, Черновецького давно слід було усунути з посади не лише керівника КМДА, але й міського голови. Але право обирати керівника міста мають кияни і тільки кияни, а не якийсь там Янукович", йдеться в повідомленні.

У "БЮТ-Батьківщині" додали, що Віктор Янукович розумів, що кияни не проголосують за висуванця Партії регіонів, тому й підписав указ про призначення Попова.

"Зміна столичної влади в такий спосіб свідчить про неповагу Януковича до киян та про його страх перед міською громадою Києва", йдеться в повідомленні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ