"Київенерго" повинна перерахувати гроші за гарячу воду, - Мазурчак



Фото vn.20minut.ua
Київська адміністрація та житлово-комунальна інспекція Міністерства ЖКГ вимагають від "Київенерго" перерахувати гроші киянам за гарячу воду.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, який курирує питання ЖКГ, пише Кievpress.net.  

За його словами, у зв'язку зі зменшенням тиску газу на ТЕЦ у багатьох столичних оселях була  знижена температура гарячої води.

"Якщо температура гарячої води на 35% менша від норми, за таку воду не потрібно платити, як за гарячу. Вона вважається холодною. І тому житлово-комунальна інспекція Міністерства ЖКГ та ми вимагаємо перерахунку за ненадану послугу. Адже, якщо послуга не надається, то й гроші за неї брати не можна", - сказав чиновник.

Він додав, що лист з вимогою про забезпечення нормальної температури гарячої води, а також про необхідність здійснити перерахунок за всі дні, коли гаряча вода не відповідала нормативам, уже направлено до "Київенерго".

"Ми сподіваємось, що саме так і буде. Є 130-а постанова уряду, є норми, якими передбачено, як саме треба розраховувати собівартість виробництва гарячої води, як визначаються норми, розроблені Міністерством ЖКГ. На скільки відсотків, приміром, за температури, що не перевищує 40 градусів, здійснюється перерахунок. Тому, я вважаю, сьогодні такий перерахунок треба зробити", - сказав Мазурчак.

Він наголосив, що не зважаючи ні на що кияни "повинні отримати повноцінну послугу".

У випадку якщо "Київенерго" не піде на зустріч і не проведе перерахунку, Мазурчак пообіцяв допомагати киянам оформляти претензії в індивідуальному порядку.

"Насамперед, за це візьметься житлово-комунальна інспекція, і ЖЕКи на вимогу мешканців фіксуватимуть такі випадки актами. У разі ж, якщо людина звернеться до ЖЕКу, аби зафіксувати, що певного дня в неї не було гарячої води, а там відмовляться складати акт, то начальник такого ЖЕКу буде звільнений з роботи. Хай до мене звертаються, я це забезпечу", - пообіцяв заступник мера.

Як відомо, 2 листопада газовики знизили тиск газу для ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 через борги "Київенерго".  Поновлення тиску газу відбулося 13 листопада. Таким чином, кияни 1,5 тижня отримували неякісну послугу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ