Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ce1485a3579f/
Українська правда
Київ

Кабмін відклав виселення музеїв з території Лаври

15.11.2010  15:48

Переселення музеїв з території Києво-Печерської Лаври перенесли на невизначений термін.

Проте робота комісії з їх виселення все ж триває - там, активно шукають місце, куди б поселити музеї, пише Кievpress.net з посиланням на депутата Київради Олександра Бригінця.

Робота затягується через відсутність приміщень, переконаний політик.

"Якби не було потоку приватизації, який був у Києві, то тоді можна було б говорити про якісь приміщення. Сьогодні цих приміщень немає і я це знаю дуже добре. Не так давно ми шукали приміщення для музею Історії Києва який залишили без "даху над головою". Приміщення для нього так і не знайшли. Хоча тоді пошуками займалась навіть столична влада, яка дуже добре знає всі можливості Києва", - сказав Бригинець.

Він додав, що час наради робочої групи, яка займається виселенням музеїв з території Лаври міністр культури чітко дав зрозуміти, що всі заклади культури будуть переведені в аналогічні приміщення не меншого обсягу і з відповідними нормами для музеїв.

Однак, на думку депутата, уряд поставив перед комісією завдання, яке поки що неможливо виконати, оскільки немає достатньої кількості приміщень.

Як відомо, кілька місяців тому Кабміністрів та Київрада передали в державну власність на безоплатній основі комплекс Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника в управління Мінкульту.

Однією з умов передачі було відселення з території заповідника сторонніх організацій, куди потрапили і музеї.

Зокрема, Музей декоративного мистецтва та Музей театрального і кіно-мистецтв. У цьому переліку спочатку був навіть Музей книгодрукування, та його врешті таки вирішили залишити, взявши до уваги, що Лаврська друкарня - одна із найдавніших друкарень на території України. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.