Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ce0f3862ad66/
Українська правда
Київ

Людей Черновецького усунуть від керівництва Києвом?

15.11.2010  09:47


Фото з сайту КМДА
Уже до кінця листопада Адміністрація президента проведе кадрові перестановки в керівництві районних адміністрацій столиці.

Про це пише "Деловая столица".

За портфелі голів столичних районів розгортається дуже гостра боротьба, відзначає видання.

По-перше, ця посада відкриває можливість впливати на рішення земельних питань і напрямок фінансових потоків районного бюджет, а також є непоганий стартовим майданчиком для просування на виборах у Верховну Раду в мажоритарному окрузі.

За словами нардепа від ПР Владимира Рибака, зараз проводяться співбесіди з усіма претендентами.

"Новими головами райадміністрацій у Києві необов'язково стануть представники Партії регіонів, але це точно будуть професіонали в сфері управління міським господарством. Я особисто зустрічався з усіма десятьма керівниками столичних районних адміністрацій і можу сказати, що не всі вони будуть відправлені у відставку", - сказав Рибак.

Він додав, що "є серед них фігури, яким можна довіряти і які будуть якісно виконувати свою роботу".  

Усі шанси зберегти своє крісло зараз має голова Шевченківської РДА Віктор Пилипишин. Подейкують, його кандидатуру підтримав перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Шанси всидіти у своєму кріслі мають також керівник Дарницького району Віталій Сташук, близький до екс-мера Києва Олександра Омельченка, і Святошинського району Володимир Мазепа, близький до депутатської групи блоку Віталія Кличка у міськраді.

Залишитися на своїй посаді має шанси представник БЮТ - керівник Голосіївського району Сергій Садовий.

А от головам Дніпровського й Деснянського районів Оксані Мисовскій і Юрію Захаричеву, які представляють команду Леоніда Черновецького, таки варто пакувати валізи.

На місце Мисовської, може прийти колишній багаторічного голову цієї адміністрації Олександр Шевчук. Крісло Захаричева може зайняти заступник голови Голосіївської РДА Олександр Незнал. Вони обоє обиралися депутатами міської й районної рад від БЮТ, але їхні кандидатури запропонував Олександр Попов.

У відставку, швидше за все, відправляться голови Подільської райадміністрації Євгеній Романенко, що представляє команду нинішнього мера, і керівник Печерського району від "Нашої України" Сергій Сущенко.

Один із цих постів може зайняти близький до Андрія Клюєва "регіонал" Олександр Єгоров.

Місце голови Солом'янського району Івана Сидорова, ймовірно, займе колишній соратник Кличка, депутат міської ради Дмитро Андрієвський.

Позбутися крісла може керівник Оболонського району Вадим Ягідка, хоча надійної заміни йому Банкова поки знайшла, відзначає видання.

Остаточні кадрові розклади в столиці стануть відомі після завершення епопеї зі встановленням дати парламентських виборів, відзначає видання.

Президентська команда схиляється до того, щоб вибори в Раду проходили восени 2012 року. А відповідне рішення Конституційного суду може бути винесене вже на поточному тижні.  

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.