Верховну раду просять не продавати столичне метро


 

Фракція "Республіка Київ" у Київраді звертається до народних депутатів з проханням не підтримувати розроблений Мінекономіки законопроект щодо виставлення на продаж метрополітенів.

Про це заявив депутат "Республіка Київ" Дмитро Олійник, повідомляє прес-служба фракції.

"Наша фракція одностайна, приватизації метрополітену допустити не можна. В жодному разі! Це стратегічний об'єкт, підземний монополіст, яким кияни будуть змушені користуватися завжди, як завжди купуватимуть сіль", - сказав він.

Депутат переконаний, що лише 100% власність громади на метрополітен може бути гарантією впливу на тарифоутворення.

 Олійник каже, що у випадку продажу метрополітену приватний власник не буде враховувати інтереси громади і, перш за все, підвищить тарифи, як мінімум, до рівня економічно обґрунтованої собівартості.   

"У результаті ми можемо отримати таку ж ситуацію, як, наприклад, із ВАТ АК "Київводоканал", коли ми лише чуємо про необхідність підвищення тарифів або компенсації з бюджету, і не бачимо, на що ці гроші витрачаються, адже якість води у Києві, м'яко кажучи, залишає бажати кращого", - сказав він.

Олійник додав, що у депутатського корпусу також є зауваження щодо системи управління "Київського метрополітену".

Першим кроком до покращення роботи метрополітену у столиці, на думку політика, може стати підвищення вартості реклами у метро.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ