40% киян занедужає під час епідемії грипу



фото з www.zdorovieinfo.ru

Головний імунолог Києва Олег Назар прогнозує, що 37-40% киян занедужає під час епідемії грипу, що очікується з приходом холодів.

"Планується до 37-40%", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Епідемія очікується до початку грудня", - відзначив він, додавши, що традиційно спалах епідемії грипу фіксується з приходом похолодання.

Назар також повідомив, що на сьогоднішній момент зафіксовано 17,857 тис. хворих грипом і ГРЗ. При цьому він підкреслив, що епідеміологічний поріг Києва фіксується на оцінці 23-24 тисячі захворілих.

На даний момент, за словами Назара, з 17,857 тис. захворілих - 6 тисяч 701 доросла людина і 11 тисяч дітей.

Він також повідомив, що зараз готується наказ Головного управління охорони здоров'я міста Києва про заходи для специфічної імунопрофілактики.

"Практично вирішене питання про закупівлю вакцини", - повідомив він, додавши, що вакцина буде поставлена в районні поліклініки, де будуть організовані кабінети щеплень.

За його словами, оскільки вакцинація не є обов'язковою, відповідні послуги будуть надаватися платно, вакцинація буде коштувати близько 100 грн.

Назар  також проінформував, що окремо для незахищених шарів населення буде закуплено 3 тисячі доз вакцини, якими будуть прищеплюватися вихованці будинків дитини, а також люди, що проживають у будинках для літніх.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ