ТРК "Київ" покарали через пірамідки, шарлатанів і російську мову


Нарада з телерадіомовлення звинувачує ТРК "Київ" у численних порушеннях закону про рекламу.

Про це йдеться в повідомленні її прес-служби.

Своє перше попередження ДКП ТРК "Київ" отримала у квітні 2006 року через порушення законодавства про вибори: в ефірі цієї організації продовжувалася передвиборна агітація в переддень та у день парламентських виборів.

 Наступна перевірка ТРК "Київ" від 6 березня 2008 року зафіксувала порушення законодавства про рекламу.

В ефірі телерадіокомпанії транслювався (за результатами моніторингу до 11 разів на добу) російськомовний рекламний ролик медичного препарату "Золотая пирамидка Ю-Шинсе", який не містив ні об'єктивної інформації про цей лікарський засіб, ні назви виробника, ні загальних застережень щодо застосування.

23 квітня 2008 року, за результатами цієї перевірки, Національна рада ухвалила рішення оголосити попередження ДКП ТРК "Київ" та зобов'язала керівництво компанії протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства України.

Проте, ці порушення не були усунені. Телерадіокомпанія продовжувала порушувати рекламне законодавство: трансляція рекламних блоків не відокремлювалася від інших програм на початку та в кінці її показу.

Наступною позаплановою перевіркою від 13 січня 2009 року було зафіксовано недотримання телерадіокомпанією програмної концепції мовлення: зменшено обсяг культурологічних, просвітницьких, розважальних програм, зовсім відсутні дитячі.

Натомість ефір столичної телерадіокомпанії заполонили програми за участі магів, провидців, віщувальників долі, різноманітні вікторини та інтерактивні ігри сумнівної якості з яскравим присмаком шахрайства.

Від такого продукту постраждало чимало громадян, серед яких переважно особи похилого віку, пенсіонери, які і без того є соціально вразливими.

В ефірі ТРК "Київ" збільшився також обсяг російськомовного продукту - порушення, на яке Національна рада вказувала неодноразово.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ