В Києві затримали іранця, який привіз тещі кілограм наркотиків


Працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Солом'янського райуправління міліції під час збуту наркотичного засобу гашиш затримали громадянина Ірану.

Про це повідомляє ДГЗ МВС у Києві.

Згодом у нього вилучили цілий кілограм цього наркотику.

Більшість подібних наркотиків виготовляється в Афганістані на картелях, які мають свої печатки та емблеми. Згодом наркотична продукція розповсюджується в усьому світі.

Вилучений наркотик мав вигляд запаяних у поліетилен пластин з відтиском печатки з надписом та емблемою Країн Сходу.

До речі, цей наркотик є сильнодіючим, у десятки разів сильніший за місцеву маріхуану. Для порушення кримінальної справи достатньо вилучення в особи півграма гашишу, коли натомість маріхуани для цього потрібно 5 грамів.

Зрозуміло, кілограм - достоту велика партія, яка згодом мала бути розповсюдженою посередниками, переважно іранцями, студентам столичних вузів, які, в свою чергу, вже займаються дрібним оптом, по 50-100 грамів, за ціною 20-25 американських доларів за грам.

50-річний затриманий останнім часом мешкає в Америці та має там свій бізнес. За його поясненнями, під час подорожі зі своєї батьківщини до США він заїхав до України відвідати родичів своєї слов'янської дружини.

Наразі проти нього порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 307 КК України: "Незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах", яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ