В Києві витратили 31 мільйон на якийсь "моніторинг зелених насаджень"



Фото з ibud.ua

Головне управління екології та охорони природних ресурсів КМДА пропонувало спрямувати 11 млн. грн. на облаштування систем поливу зелених насаджень.

Відповідні пропозиції були відображені у проекті розпорядження КМДА "Про забезпечення на 2010 рік природоохоронних заходів у м. Києві".

Цього вистачило би, щоб встановити систему автоматичного поливу 8 Маріїнських парків, підрахував депутат фракції "Республіка Київ", заступник голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики Олег Петькун, повідомляє прес-служба фракції.

"За 11 млн. грн., виходячи із нинішніх ринкових цін, можна було би поливати автоматичними системами майже 80 га зелених насаджень, тобто 8 Маріїнських парків", - підрахував  Петькун.

Депутат висловив переконання, що ці кошти краще було би спрямувати на реконструкцію Бортницької станції аерації. Адже для цих цілей головне управління екології пропонувало виділити лише 1,5 млн. грн.

Депутат "Республіки Київ" додав, що у проекті розпорядження також пропонувалось 6,2 млн. грн. спрямувати на будівництво дільниці з утилізації листя.

"Виникає запитання, куди могли піти ці кошти? Адже "дільницею з утилізації листя" найчастіше стає звичайнісінька яма, викопана посеред лісу", - підкреслив Петькун.

Депутат фракції "Республіка Київ" застеріг, що ці кошти могли би бути так само витрачені "у невідомому напрямку", як і 31,5 млн. грн., які минулого року виділялись на "моніторинг зелених насаджень".

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики відмовилась схвалювати такий розподіл фінансування природоохоронних заходів.

Тому видатки на реконструкцію Бортницької станції аерації були збільшені до 18 млн. грн., а витрати на влаштування систем поливу зелених насаджень зменшені до 2,8 млн. грн. Саме цей документ і підтримала комісія, повідомив депутат "Республіки Київ".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ