Хрущовки вже впали в ціні, і продовжать падіння



Знесення хрущовок може розпочатися не раніше ніж за кілька років.

Так вважає генеральний директор мережі агентств нерухомості Real Druzi Людмила Друзенко, пише "Власть денег".

За її словами, чергове рішення влади знести хрущовки в деяких районах столиці жодним чином не вплинуло на попит на такі квартири.

"Ніяк не вплинуло. Справа в тім, що це не перша спроба впровадити подібну програму. І потенційні покупці розуміють, що поки це рішення існує тільки на папері. Зараз немає належної законодавчої бази, не пророблений механізм відселення мешканців хрущовок. Але головне - відсутність інвестора для реалізації подібних проектів. Перші реальні кроки в здійсненні цієї програми можуть бути зроблені не раніше ніж через два роки. Тобто тоді, коли, думаю, вітчизняна економіка почне розвиватися нормальними темпами", - вважає ріелтор.

Друзенко відзначила, що навесні самими ходовими на ринку були саме хрущовки за $40-50 тис. А от у жовтні найбільшим попитом користувалися вже квартири від $80 тис.

"Судячи з дзвінків у нашу компанію, хрущовками зараз цікавляться десь у п'ять разів менше, ніж навіть житлом 1970-1980-х років. При цьому варто відзначити, що в жовтні зрівнявся попит на одно- і двокімнатні хрущовки", - зазначила ріелтор.

За її словами, в жовтні відбулося зниження (у середньому біля -5%) на хрущовки. В основному на динаміку вартості впливало місце розташування і стан квартир.

"У наступному році, на відміну від інших сегментів, де ми прогнозуємо ріст цін, хрущовки продовжать дешевшати. На зниження вартості буде впливати в першу чергу величезна пропозиція морально застарілого житла (на ринку нерухомості 80% квартир - це житло старого житлового фонду).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ