Дим сміттєспалювального заводу переплутали з димом пральні?


Сміттєспалювальна установка на території Південно-Західної залізниці не працює і працювати не може.

У цьому запевнив Kievpress заступник начальника залізниці Олександр Толкачов. 

Днями на телеканалі КДТРК у ток-шоу "Київський форум", а згодом і в Інтернеті з'явилося відео, на якому заснятий дим, що виходить з території Південно-Західної залізниці.

Коментуючи відеозапис, депутат Леся Оробець, яка виступає проти установки, переконувала екологів, що сміттєспалювальний завод нелегально працює вночі, отруюючи місцевих жителів.

У підтвердження її слів на відеозапису було показано людей, які стверджували, що дим від спалювання сміття заважає їм нормально дихати і отруює життя. Представники залізниці кажуть, що дим не пов'язаний з роботою заводу.

"На сьогоднішній день сміттєспалювальна установка не працює, оскільки вона не введена в експлуатацію", - запевняє Толкачов,

"Крім того, ще 12 жовтня установка була опломбована екологічною інспекцією міста Києва. Факти, які були наведені на телеканалі КДТРК у ток-шоу "Київський форум" не відповідають дійсності. Дим, який начебто належить сміттєспалювальній установці - це пара з приміщення механічної пральні, яка розташована на відстані близько 500 метрів від установки", - заявляє заступник начальника залізниці.

Результати експертизи будуть відомі після отримання висновку Інституту гігієни та медичної екології О. М. Морзєєва АМН України.

За словами Олександра Толкачова, продовження полеміки на цю тему викликано бажанням окремих осіб привернути увагу до себе, а не турботою про екологічну безпеку мешканців столиці.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ