У Київському зоопарку зникла половина тварин



Фото з socvirus.com.ua

У Київському зоопарку зникло 47% колекції тварин.

Частина з них, імовірніше всього, потрапила на чорний ринок.

Як рас сказала "Сегодня" прес-секретар звіринцю Анжела Комарова, зараз у зоопарку працює КРУ.

За її словами, пропали дрібні, але досить недешеві тварини і птахи. Наприклад, кияни більше не побачать "подружню" пару білих какаду, що годують одне одного з лапок. Це була єдина на території СНД пара рідких птахів, що приносять потомство в неволі.

Точно так само безвісти зникли пари сенегальських і конголезьких папуг, лисий ібіс, ара. Крім екзотичних пернатих, у зоопарку зникли сови, чаплі, павичі і з піасотні мавп.

Співробітники зоопарку стверджують, що пропало набагато більше - до 70% тварин.

"У нас є підозра, що, наприклад, мавп могли присипляти. Хворих, старих, щоб не витрачатися на лікування. Попереднє керівництво називало це оптимізацією колекції. За останній рік у зоопарку дирекція знесла водойму для птахів площею 700 кв. м, у результаті зникли десятки рідких чапель. Усього ж пропало біля сотні птахів. З 80 видів риб в експозиції зараз виставлено лише 5", - поділився один зі співробітників зоопарку.

Колеги обвинувачують у пропажі звірів і птахів колишнє керівництво зоо.

В інтернеті журналісти знайшли п'ять оголошень про продаж рідких папуг - какаду, ара.

"Какаду коштує $2,5 тис. Ні, що ви, вони не з зоопарку! Ми самі їх розводимо. А в зоопарку 90% завезених птахів гине під час перевезення", - сказала одна з продавців.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ