З набережної таки приберуть плавучі ресторани


Розпорядження про відшвартування плавучих ресторанів подано до Мінтрансу, пише "Сегодня" з посиланням на прокурора Володимира Грищенка.

"На набережній скоро не залишиться жодного дебаркадера. Таке розпорядження подано до Мінтрансу. Будемо відвозити, як тільки завершимо підготовку стоянки в Долобецькому протоці (біля Труханового острова)", - сказав Грищенко.

Після того як дебаркадери відвезуть, прокуратура має намір провести хімічний контроль стану води. Він повинен показати, наскільки Дніпро забруднений відходами, які могли потрапити у воду внаслідок діяльності готелів та ресторанів.

Тим часом у КП "Плесо" кажуть, що всі ці дії прокуратура проводить в інтересах нових власників. Мовляв, після 15 листопада місця на набережній знову будуть здавати в оренду.

"Ці перевірки проводяться в інтересах нових власників, щоб не пустити старих", - сказали неофіційно у комунальному підприємстві. Офіційно в адміністрації "Плесо" ситуацію не коментують

Як відомо, раніше спільна комісія Мінтрансзв'язку, Київської прокуратури та Інституту "Річтранспроект" прийшла до висновку, що плавучі готелі і ресторани, пришвартовані біля набережної, руйнують її опори та забруднюють дно річки.

8 липня з причалу забрали ресторан "Мураками". Міліція й транспортна прокуратура відбуксирували його до Рибальского острову.

Згодом 29 липня з набережної Дніпра прибрали один з найвідоміших у Києві нічних клубів "River Palace".

14 вересня близько 7 годин ранку прокуратура почала демонтувати дебаркадер з ресторанами "Мандарин"  і "Якіторія", і розважальним центром "Disco Radio Хол".

29 жовтня співробітники "Київенерго" відключили світло усім дебаркадерам, які не відбуксирували з набережної Дніпра.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ