КМДА влаштує інвентаризацію, щоб знайти картини на мільйон


Головне управління культури КМДА проведе інвентаризацію у своїх приміщеннях художніх полотен, що були передані з фондів Музею історії міста Києва для оформлення кабінетів керівництва міста.

Про це "Київ.comments.ua" повідомили у прес-службі КМДА.

За інформацією Головного управління культури, з 1992 до 2006 року Музей історії міста Києва передавав Київській міській державній адміністрації художні роботи для оформлення приміщень мерії.

"Прийом і передача експонатів здійснювалися у відповідності до діючих нормативних документів. Протягом останніх років більшість робіт було повернено. Деякі роботи досі залишаються в приміщені міської адміністрації і після проведення інвентаризації будуть повернені до музею", - мовиться у повідомленні КМДА.

У міськадміністрації нагадали, що з 15 листопада 2007 року до 15 червня 2008 року була проведена звірка наявності з обліково-фондовою документацією музейних предметів групи "Живопис".

Під час цієї звірки не виявлено 111 живописних робіт. За цим фактом відділом міліції Шевченківського РУГУ МВС України в м. Києві порушена кримінальна справа.

Зважаючи на ситуацію, яка склалася, працівники Музею історії міста Києва розпочали повну звірку наявності музейних предметів з обліково-фондовою документацією, у результаті якої наприкінці 2008 року було знайдено 56 музейних предметів. Робота над пошуком ще 55 робіт триває.

Наразі, крім групи збереження "Живопис", проведено також звірку наявності групи збереження "Стародруки" з фотофіксацією, розпочато звірку наявності групи збереження "Графіка" та колекції Світлицького.

Як повідомлялось раніше, з кабінетів мерії зникли чотири картини відомого українського художника Сергія Шишко. Середня вартість однієї роботи - $50 тисяч, але може досягати і $100 тисяч, розповіла головна хранителька Музею історії Києва Людмила Сургай.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ