БЮТ каже, що Попов перетворює алею Шуфрича на автозаправку


 

БЮТ звинувачує владу Києва у нищенні алеї на честь 65-річчя Перемоги, висадженої  у парку культури та відпочинку "Перемога".

Про це заявила лідер фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київській міській раді Тетяна Меліхова.

"Депутатська більшість Черновецького-Партії Регіонів у Київраді свого часу проголосувала за продаж земельної ділянки в парку площею 0,19 га під будівництво автозаправної станції всупереч рішенню громадських слухань, яке заморозило справу на деякий час. Тепер же дозвіл Попова  (розпорядження № 261 від 2.08.2010 року) про видалення 39 дерев, що і є в тому числі алеєю посадженою Шуфричем - завершив справу, розпочату Чернівецьким", - заявила Меліхова.

Депутат нагадала, що кілька місяців тому працівники Міністерства надзвичайних ситуацій України на чолі з Шуфричем попіарились, висаджуючи дерева, а тепер їх за рішенням Попова зрізують.

"Ситуація з незаконною забудовою у Києві, зокрема їх частота скоєння у Дніпровському районі серйозно лякає. Спочатку знищили сквер на вул. Попудренка заради ринку, потім сосновий парк по вул. Малишка, 2 заради торгового центру, а тепер забудовники дістались Парку "Перемога" - цього разу місце розчищають під зведення в зеленій зоні автозаправної станції", - обурилась депутат.

Парк "Перемога" площею 66 га належить до міського підпорядкування, знаходиться на лівому березі м.Києва на бул. Перова, 2. Парк був закладений у 1963 році до 20-річчя визволення Києва від фашистських загарбників і відомий Курганом безсмертя, що насипаний з землі, привезеної з солдатських та партизанських могил киян, що загинули за межами України. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ